volejte Po–Pá: 7–15 h

Odborné učiliště a praktická škola Brno, Lomená 44

Potravinářské prácepekařské práce

Potravinářské práce
Neexistuje dům, kde by chléb nevoněl!
Staň se pekařem!
Kód oboru: 29-51-E/02
Doba studia: 2 roky
Závěrečná zkouška: výuční list

Popis oboru:

Zvládneš přípravu surovin k dalšímu zpracování a ostatní nezbytné profesní dovednosti: zejména ruční tvarování běžného, jemného pečiva a chleba, přípravu výrobků před pečením. Získáš dovednosti při kontinuální výrobě chleba a pečiva v průmyslové pekárně. Kdo bude mít hlavu otevřenou i šikovné a pilné ruce, může se zúčastnit odborných soutěží a stáží v zahraničí. Uplatnění najdeš v řemeslné pekárně, průmyslové pekárně nebo potravinářském průmyslu.

Skip to content